oxoweb829347
De schadelijke gevolgen van fluoride

De schadelijke gevolgen van fluoride

De schadelijke gevolgen van fluoride

Fluoride wordt door de meeste tandartsen aanbevolen zonder dat wetenschappelijk is aangetoond dat het een positief effect heeft op het gebit. Er zijn wel wetenschappelijke onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat fluoride een schadelijk effect heeft op de gezondheid en het welzijn van mensen. Dat is logisch omdat fluoride een giftig afvalproduct is van kerncentrales, de aluminium- en kunstmestindustridie. 

De oplossing die men bedacht voor het verwerken van dit dure afvalprobleem was het begin van een weerzinwekkend doofpotschandaal, waarover onderzoeksjournalist Crystopher Bryson het 380-pagina dikke boek “The Fluoride Deception” heeft geschreven. Waaruit blijkt dat men onderzoeksresultaten manipuleerden om de effectiviteit van fluoride op het gebit aan te tonen. De drinkwaterfluoridering werd een feit. Het afvalprobleem was daarmee opgelost en leverde zelfs geld op.

Nederland

Dr. Hans Moolenburgh (1925-2018, Nederland) voerde in Nederland strijd tegen fluoride in het drinkwater. Als leider van de antifluorideringsbeweging in de zeventiger jaren van de vorige eeuw,is hij een symbool voor de vrijheidsstrijd tegen de volksmanipulatie die bij de fluoridering van het drinkwater plaatsvond.

Snel nadat Amsterdam en omgeving in de zestiger jaren gefluorideerd werden, kregen veel mensen ,zeker 5% van de bevolking, last van maag en darmen, stomatitis, migraine, visusstoornissen, huiduitslag en depressies. Deze klachten verdwenen vrij snel bij inname van niet-gefluorideerd water. De drinkwaterfluoridering in Nederland was slechts tijdelijk, omdat door de strijd van oa Hans Moolenburgh,  de Hoge Raad bepaalde in 1973 dat legale grond voor drinkwaterfluoridering ontbrak. Het zou nog 3 jaar duren voordat de fluorideringsvergunningen door de staat werden ingetrokken. De arts Hans Moolenburgh, auteur van het boek “Fluoride, The Freedom Fight” was de initiator van het fluorideverzet in Nederland.

"Fluoride is giftiger dan lood en van dezelfde orde als arsenicum. Wij weten dat fluor niet helpt tegen tandbederf. Alleen het glazuur wordt wat harder; de tand zelf wordt brozer en breekt makkelijker af. Fluor is een kankerverwekkende stof met bijkomend risico voor botontkalking en hersenletsel. De hele fluorhandel, van pillen tot en met tandpasta, moet bij wet worden verboden, en als daarbij reputaties moeten sneuvelen, ja, dan moet dat maar’.

Citaat Dr. Hans Moolenburgh 

Toch wordt fluoride helaas nog steeds gepropageerd als een noodzakelijk product dat gezond is voor het lichaam. Fluoride is echter geen geneesmiddel zoals vaak wordt gedacht, maar een toxische substantie, die een verhardende invloed heeft op het collageen, een lijmvormend eiwit dat een belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam. En dat collageen zit niet alleen in de tanden, maar overal in het lichaam, van de huid tot de botten, van de pezen tot het kraakbeen. In feite ondergaan alle collageenhoudende weefsels degeneratieve veranderingen. Inclusief de huid. De aorta is een voorkeursplaats voor stapeling van fluoride en heeft daarmee directe invloed op hart- en vaatproblemen.

Officieel is fluoride bekend als een gif dat giftiger is dan lood en net iets minder giftig dan arsenicum (Clin Toxicol Commerc Prod, 1984; 11:4, 112, 129, 138). Fluor wordt oa. gebruikt in diverse bestrijdingsmiddelen zoals sulfurylfluoride en fluazinam. Natriumfluoride is in hoge concentraties aanwezig in rattengif, insecticiden en houtbeschermingsmiddelen tegen schimmel.

Bronnen:

https://www.gezondwereldnieuws.com/fluoride-is-een-zeer-giftige-stof-en-hoort-niet-in-tandpasta-te-zitten

https://healthwatch.eu/nl/waarom-fluoride-in-tandpasta-vergif-is-voor-je-lichaam/

https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/fluoride-tandpasta-liever-niet/

https://www.allesvoorjetanden.nl/blogs/blog/fluoride-niet-zo-onschuldig-als-het-lijkt/

https://www.dodelijkeleugens.nl/fluoridering/

https://fluoridealert.org/content/mullenix-interview/

https://nl.iaomt.org/resources/fluoride-facts/

https://files.iaomt.org/wp-content/uploads/IAOMT-Fact-Sheet-on-Fluoride-and-Human-Health.pdf

https://www.thelancet.com/journals/laneur/article/PIIS1474-4422(13)70278-3/fulltext

https://www.wanttoknow.nl/boeken/de-strijd-tegen-de-fluoridering-van-drinkwater/

Geplaatst door 08-04-2022 Gezondheid 1374

Nieuws categoriën

Blog zoeken

Nieuwsarchief

Menu