oxoweb829347

FAQ - Veel gestelde vragen

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen over Aquapeak waterfilters.

Heb jij een vraag die nog niet in onderstaande lijst staat? Stel dan hier je vraag en wij voegen deze toe.
Alvast dank!

Contactformulier

Is zuiver water hetzelfde als gedestilleerd water?

Bij destillatie wordt water gezuiverd door middel van verdamping. De Aquapeak Ultimate waterzuiveraar zuivert leidingwater optimaal door middel van omgekeerde osmose-techniek.

Van alle in het water opgeloste stoffen wordt 95 tot 99% verwijderd. Omgekeerde osmose werkt op basis van de waterleidingdruk en verbruikt hierdoor geen stroom.

Destilleren is een goede techniek om water zuiver te krijgen, maar kost veel energie, omdat het water aan de kook gebracht moet worden.

Kan ik het zuivere water eerst eens proeven?

Je bent van harte welkom op onze kosteloze Zuiver Water Bewustwording Avonden Daar ervaar je wat zuiver water voor je kan betekenen. Neem vooral een flesje met je eigen kraanwater of ander water mee en ontdek het verschil met Echt Zuiver Water.

Kan ik de Aquapeak zelf installeren?

Je kunt de installatie zelf doen als je handig bent, maar je kunt dit ook door onze installateur laten verzorgen. Als je wilt dat wij de installatie doen, nemen wij na de bestelling contact met je op om een afspraak in te plannen. Op de geplande datum komt onze monteur bij je langs om de Aquapeak met kraan bij je te installeren.

Kan ik de Aquapeak zelf onderhouden?

Tussen 11 en 13 maanden nemen we contact je op. Wanneer wij het jaarlijks onderhoud voor je mogen verzorgen kijken we de installatie helemaal na en vervangen we altijd de gecombineerde sediment-/actieve kool (voor)filter. De all-in kosten hiervoor bedragen € 105,- inclusief btw. Je hebt dan ook 12 maanden garantie op de correcte zuiverende werking van de scheidingsmembraan (het hart van de installatie).

Wil je het onderhoud zelf doen? Dat kan ook. Wij kunnen voor € 57,50 een nieuwe gecombineerde sediment-/actieve kool (voor)filter combinatiefilter aan je opsturen, inclusief instructies voor het vervangen.

Hoeveel ruimte vraagt de Aquapeak waterfilter in het keukenkastje?

Dat valt reuze mee. Je houdt genoeg ruimte over voor je schoonmaakmiddelen. De Aquapeak is een cilinder van 13 cm doorsnede en 38 cm hoog. De voorraadtank is 25 cm doorsnede en 38 cm hoog. Ook wanneer er zich een Quooker of boiler in het kastje bevindt is in de meeste gevallen nog voldoende plaats voor de Aquapeak en voorraadtank.

Kan de Aquapeak ook aangesloten worden op mijn Quooker?

De Aquapeak kan op de Quooker PRO3 met een aparte kraan aangesloten worden. Er is wel sprake van extra onderdelen, materialen (€ 75,)- en extra arbeid (€ 40,-).

Verwijdert de Aquapeak ook essentiële mineralen uit water?

In leidingwater bevinden zich anorganische mineralen; dit zijn feitelijk minuscuul kleine steentjes. De aanwezigheid hiervan in leidingwater is noodzakelijk voor het goed functioneren van het leidingenstelsel.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het wegzuiveren van de opgeloste mineralen leidt tot een hogere gezondheid. Het grootste voordeel is dat het water zo zacht en zuiver wordt, dat je meer gaat drinken.

Onttrekt zuiver water mineralen aan het lichaam?

Indien je meer dan 4 liter zuiver water drinkt dan kan dit gebeuren. Omdat het water zuiverder is, is het oplossend vermogen groter. Dit heeft het voordeel dat het lichaam deze eigenschap zal gebruiken om de overbodige stoffen af te voeren. Je ontgift dan beter. Lees meer...

Kan ik mijn huisdieren ook zuiver water te drinken geven?

Ja zeker! Dat vinden ze lekker. En je zult zien dat hun vacht steeds mooier gaat glanzen.

Hoe kan ik zuiver water als cadeau geven?

Wat een goed idee! Geef eens een bos bloemen met een fles met zuiver water erbij. Dan heeft de ontvanger veel langer plezier van het boeket. Of geef pure thee cadeau met een fles zuiver water om écht lekkere thee te zetten.

Staat je vraag er niet bij, stel hem gerust.

Menu

Settings

Klik voor meer producten
Geen producten gevonden