oxoweb829347

Aquapeak BV

Vaart 41
4206 CC Gorinchem
010-20 02 686

Contactformulier

Aquapeak wil echt zuiver water voor iedereen

Karel Thieme en Olivier Olmer zijn Aquapeak BV gestart vanuit het verlangen iedereen bewust te maken van het belang van zuiver water.

De bijdrage die water kan leveren aan gezondheid, welzijn en genot wordt vaak onderschat.

Het leidingwater in Nederland is -rekening houdend met het verbruik van 120 liter per persoon per dag- op zich van hoge kwaliteit, waarbij het grootste deel verbruikt wordt voor douchen, wassen en het toilet doorspoelen.

De kwaliteit van water voor consumptie kan echter echt een stuk beter dan we momenteel geleverd krijgen via ons drinkwater.

Wij zetten ons in om iedereen van zuiver water te laten genieten en willen iedereen bewust te maken van het belang van het drinken van voldoende water, omdat dat goed is voor je gezondheid.

De historie van Aquapeak

In 1981 ontdekt theeproever Karel Thieme het belang van écht zuiver water voor de bereiding van thee. Zijn zoektocht naar praktisch en betaalbaar zuiver water bracht hem destijds in contact met Peter-Willem Hatenboer, wiens familie sinds 1906 actief is in de wereld van waterbehandeling. Peter-Willem was enthousiast over een, destijds uit Amerika afkomstige, innovatieve technologie op het gebied van optimale waterzuivering in de keuken; reversed osmosis, in de Nederlandse taal ‘omgekeerde osmose’. Karel was enthousiast over de zuiverheid van het door omgekeerde osmose gezuiverde leidingwater, waarin de door hem zorgvuldig geselecteerde, delicate, natuurlijke theespecialiteiten zoveel beter tot hun recht kwamen. Bereid met het zuivere omgekeerde osmose-water werd thee als goede wijn.

In de vier decennia die volgden zijn Karel en Peter-Willem enthousiast gebleven over het optimaal zuiveren van (leiding)water door middel van omgekeerde osmose. Peter-Willem ging zich richten op het ontwikkelen en produceren van grootschalige omgekeerde osmose-installaties voor bedrijven. Karel koos voor het aan de gastronomie en theeliefhebbers bekend maken van de kleinschalige apparatuur; de mogelijkheid om zélf van leidingwater optimaal zuiver water te maken, met behulp van praktische en betaalbare omgekeerde osmoseapparatuur. Het zuiverste berg-/bronwater, ‘gewoon’ uit een aparte kraan!

Aanvankelijk stond de onvergelijkbaar betere kwaliteit van thee, in zowel kleur, geur als smaak, centraal. De Nederlandse topgastronomie; Amstel Hotel, Hotel Des Indes en Grand Hotel Krasnapolsky omarmden de Karels visie op de bereiding van thee met optimaal zuiver water. Het leidde tot de oprichting van de ambachtelijke theepakkerij Thieme’s Echte Thee.

In de loop der tijd ontdekte Karel steeds meer positieve effecten van het gebruik van door omgekeerde osmose gezuiverd water; echt zuiver water voor de bereiding van dranken en voedsel, voor het behoud van onder meer espressomachines en waterkokers én… voor de gezondheid. Zuiver Water is een ZEGEN met 5 hoofdletters.

In 2008 is Thieme’s Echte Thee verkocht en kwam de focus volledig op omgekeerde osmose te liggen. Tien jaar van onderzoek volgden, enerzijds een zoektocht naar optimale omgekeerde osmose-apparatuur. Maar het was met name ook een tijd voor het uitvinden van hoe het goede nieuws van het zuivere ‘omgekeerde osmose’ water aan te bieden, zodanig dat het door de consument omarmd zou worden. Hoe dit te doen in een land waar de heersende gedachte is dat wij ‘het beste en schoonste drinkwater ter wereld’ uit onze kranen tappen? Het organiseren van Zuiver Water Bewustwording Avonden heeft hierin een cruciale rol gespeeld. Op een van deze avonden was Olivier Olmer een van deelnemers. Er was die avond, in het najaar van 2017, sprake van een klik. Een jaar later, op 5 november 2018, hebben Karel en Olivier de onderneming Aquapeak opgericht. De missie van de onderneming: ECHT ZUIVER WATER VOOR IEDEREEN.

De afgelopen drie jaar stonden in het teken van intensieve samenwerking, ontwikkeling, optimalisatie én het leveren, plaatsen en onderhouden van dé Aquapeak, de ultieme waterfilter/-zuiveraar. Vanwege de onbekendheid was onze focus gericht op uitleggen van de enorme voordelen van omgekeerde osmose. Onze tevreden klanten zijn “superblij” met hun Aquapeak, met de uitleg én het zuivere water. Zij zijn onze ambassadeurs en behoren tot de Aquapeak Happy User & Friends Community.

In het contact met onze klanten ervaren we dat nu de tijd is aangebroken om oplossingen aan te bieden op het gebied van watervitalisers en ontharders. Op het gebied van het vitaliseren bieden wij twee mogelijkheden aan; respectievelijk ontwikkeld door Boudewijn Leliveld en Cees Kamp. Zie de website www.aquapeak.nl. Wij zijn u graag van dienst met optimale, praktische en betaalbare apparatuur, onderhoud en service.

Aquapeak bv - Karel Thieme & Olivier Olmer

Menu