oxoweb829347
Water drinken om je hersenen optimaal te laten functioneren

Water drinken om je hersenen optimaal te laten functioneren

Voldoende water drinken is niet alleen belangrijk voor onze fysieke gezondheid. Even belangrijk is het voor onze psychische gezondheid om water te drinken zo blijkt uit onderzoeken. De minste uitdroging kan voor een beroerd gevoel zorgen. Omgekeerd is het drinken van water dus iets wat je zelf gemakkelijk kunt doen om je beter te voelen.

Onderzoek van Ganio et. Al (2011) wees uit dat uitdroging na het sporten een negatief effect heeft op de (visuele) aandacht, het werkgeheugen, angst en vermoeidheid. Armstrong et. al (2011) deden onderzoek dat erop leek. Hun deelnemers konden zich moeilijker concentreren, voelden zich vervelend, kregen hoofdpijn en zagen meer tegen taken op (ze schatten ze moeilijker in). Het effect lijkt sterker te zijn voor mannen.

Ook Pross et al (2013), Benefer et. al (2013), Fadda et. al. (2012), Cian et. al (2001), en Suhr et. al (2004) vonden vergelijkbare effecten bij verschillende leeftijdsgroepen. Bij de laatste twee studies kwamen ook geheugenproblemen naar voren.

De conclusie is dat hoe hoger het uitdrogingsniveau, hoe minder alert en geconcentreerd je bent: meer slaperigheid, uitputting en vermoeidheid.

Een droge mond, hoofdpijn of problemen met ons uitdrukken zijn slechts een paar van de symptomen die ons waarschuwen dat er een tekort is aan water in ons lichaam en geest. We voelen ons niet goed, we zijn duizelig en gedesoriënteerd.

Het is belangrijk om niet te wachten tot we dorst hebben om water te drinken, want op dat moment zijn we al uitgedroogd. Als dit vaak gebeurt, worden de hersenen zwakker. Te weinig water drinken heeft op iedere leeftijd gevolgen, maar vooral voor kinderen en ouderen, die kwetsbaarder zijn.

Als je genoeg water drinkt zijn je hersenen gehydrateerd en verdwijnen de tekenen van mentale uitputting (wat zo vaak voorkomt vandaag de dag) en je hoeft niet veel moeite te doen om hetzelfde resultaat te bereiken. Door iedere dag water te drinken kunnen we onze dagelijkse activiteiten te verbeteren. Vooral de activiteiten die gerelateerd zijn aan plannen en analyserend vermogen.

Lees meer hierover in het onderstaand artikel :

water-drinken-helpt-je-hersenen-optimaal-te-functioneren

en

zelf doen op moeilijke momenten en drinkwater

Geplaatst door 02-03-2022 Gezondheid, Aquapeak nieuws 1293

Nieuws categoriën

Blog zoeken

Nieuwsarchief

Menu