oxoweb829347
Hoe schoon is ons drinkwater eigenlijk? Nou, helemaal niet zo schoon als je denkt!

Hoe schoon is ons drinkwater eigenlijk? Nou, helemaal niet zo schoon als je denkt!

Dossier Mastenbroek

Karel Thieme is een autoriteit op het gebied van zuiver water. Hij nam de luisteraars van Dossier Mastenbroek mee in een veelal onbekende wereld van giftige stoffen, maar ook in een zoektocht naar alternatieven, zoals het ‘scheiden van water’ waardoor er weer schoon, zuiver drinkwater ontstaat. Bijvoorbeeld door in je eigen woning of bedrijf een zogenoemde Aquapeak te installeren.

In de uitzending vertelde hij uitvoerig over waterzuivering, afvallozingen in het oppervlaktewater en over de gevaren voor de volksgezondheid. Want hoe schoon is ons drinkwater eigenlijk? Nou, helemaal niet zo schoon als je denkt!


Chemours
Karel Thieme nam een tijdje geleden contact op met journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek naar aanleiding van een eerdere uitzending over chemiebedrijf Chemours. Dit bedrijf stort al jaren GenX (een giftige PFAS) in het water. Deze giftige stoffen vinden uiteindelijk een weg naar ons drinkwater.

Naast zijn serieuze pleidooi voor zuiver drinkwater, vertelde Karel ook mooie anekdotes over de periode dat hij werd ingevlogen bij het Amstel Hotel en Hotel Des Indes. Ook zijn deelname aan het destijds bekende televisieprogramma Wedden dat..? met presentator Jos Brink kwam ter sprake. Het werd een boeiend gesprek van bijna twee uur! Beluister het volledige interview met Karel Thieme hieronder terug via YouTube of Spotify!

Na de uitzending heeft Karel Thieme met een TDS-meter het leidingwater bij Den Haag FM getest. De uitslag was niet best… Het verhaal dat Nederland schoon drinkwater heeft is een fabeltje, zo toonde hij aan. Bekijk hieronder de backstagebeelden!

Geplaatst door 05-03-2023 door Water in de media 1240

Nieuws categoriën

Blog zoeken

Nieuwsarchief

Menu