oxoweb829347

Duurzaamwaterkoker na jaar gebruik met echt zuiver water

Wij kunnen allemaal iets doen om het milieu minder te belasten.
Zelf thuis heerlijk water tappen uit de zuiver water kraan maakt plastic flessen overbodig. Sjouwen met flessen behoort tot het verleden. 

Levensduur van apparatuur

Door gezuiverd water te gebruiken wordt de levensduur van waterkokers, koffie-, theezetapparatuur en strijkijzers verlengd. De waterkoker heeft na een jaar zuiver water koken nog geen kalkaanslag. Ontkalken van het koffiezetapparaat is niet meer nodig en waterfilters in het waterreservoir zijn overbodig. Gebruik gezuiverd water in stroomstrijkijzers en voorkom verstoppingen in de gaten van de zool van het strijkijzer, waardoor je nooit meer last hebt van vlekken die ontstaan als kalk loslaat.

Bloemen blijven langer goed

Als je de vaas vult met zuiver water, heb je veel langer plezier van je bloemen. De bloemen op onderstaande foto zijn gelijktijdig gekocht. Na een week staan de rozen in zuiver water er nog een stuk beter bij dan de rozen die in gewoon kraanwater staan.

.bloemen blijven langer staan in echt zuiver water

Circulaire economie

Wij beseffen dat wij de aarde te leen hebben van onze kinderen en dat wij de verantwoordelijkheid hebben om er goed voor te zorgen.

Voor ons een reden om kritisch naar de milieubelasting van ons waterzuiveringsapparaat Aquapeak te kijken. Het ontwerp van de Aquapeak waterzuiveraar is veel compacter dan andere waterzuiveringsapparatuur die werkt met omgekeerde osmose technologie. Dit betekent dat er minder grondstoffen nodig zijn. Jaarlijks hoeft slechts één combinatiefilter vervangen te worden, in tegenstelling tot andere apparatuur waarbij ieder jaar veelal vier filters vervangen moeten worden. Van de bestaande waterzuiveringsapparatuur die werkt met omgekeerde osmose beschouwen wij de Aquapeak als het minst belastend voor het milieu.

Samen met de fabrikant hebben wij het afgelopen jaar hard gewerkt om de verpakking van de Aquapeak milieuvriendelijker te maken. De hoeveelheid plastic in het verpakkingsmateriaal is met 91% gereduceerd en al het piepschuim is vervangen door karton. Het meeleveren van onderdelen en hulpmiddelen die niet gebruikt en waarschijnlijk weggegooid worden, proberen wij te voorkomen. Dit doen we door de onderdelen van de levering af te stemmen op de situatie bij u thuis.

Komend jaar zetten wij ons in om de verpakking geheel plasticvrij te maken. Daarnaast onderzoeken wij mogelijkheden om de Aquapeak volledig recyclebaar te maken. Onze focus ligt op reductie van onze footprint. Dit maakt deel uit van ons beleid. Wij ondersteunen The Plastic Pact movement.

Menu

Settings

Klik voor meer producten
Geen producten gevonden