oxoweb829347

Water en gezondheidsklachten wegnemen

Als je gezondheidsproblemen hebt, is het belangrijk om deze te benaderen vanuit diverse invalshoeken. Ben je overbelast en wat is je belastbaarheid? Waar liggen de oorzaken?

In de huidige westerse gezondheidszorg ligt de nadruk onvoldoende op daadwerkelijke genezing van ziektes. Er is vaak sprake van symptoombestrijding. Medicijnen worden ingezet om de gevolgen van een ziekte teniet te doen, in plaats van de oorzaak weg te nemen. In hoofdlijnen zijn er oorzaken van ziektes op verschillende niveaus.

Fysiek niveau

Fysieke lichamelijke beschadiging of overbelasting. Minder voor de hand liggende oorzaken kunnen zijn het binnen krijgen van schadelijke stoffen, via drinken, voedsel, contact of ademhaling. Of een tekort aan bepaalde stoffen. Natuurlijk speelt erfelijkheid ook een rol. Er kan ook sprake zijn van energieblokkades. Meestal komen die voort uit een van de andere niveaus.

Gevoelsniveau en denkniveau

Angsten kunnen reëel zijn of irreëel. Indien angsten irreële angsten zijn en ze je gedachten opslokken, ga je snel voorbij aan zaken die voor jou belangrijk zijn. Het luisteren naar waar jij daadwerkelijk behoefte aan hebt, of het herkennen hiervan is dan lastig.

Sterke overtuigingen kunnen je belemmeren. Deze overtuigingen kunnen genezing in de weg staan. Alleen met hulp van anderen kun je tot het inzicht komen dat er belemmerende gedachten zijn. Anderen houden je dan een spiegel voor. Je eigen blinde vlekken spelen hier een rol. 

Relatieniveau

Een mens kan moeilijk zonder anderen. Onderlinge verwachtingen, strijd, machtsuitoefening of ruzie kunnen een enorme uitwerking hebben. Sommige mensen halen het bloed onder je nagels vandaan en negatieve gedachten krijgen dan een belangrijke rol. De uitwerking van deze gedachten kunnen hun weerslag hebben op je lichaam.

Zielsniveau

Indien je een leven leidt dat niet afgestemd is op de ziel, oftewel een leven dat eigenlijk niet bij je past, dan zal de ziel vroeg of laat ingrijpen. Ze laat dit weten door je eerst te laten voelen. Het kan zijn dat je niet doet wat je eigenlijk interesseert, wat je energie op levert. Het kan ook zijn dat je je door je omgeving te vaak genoodzaakt voelt om je gedrag te verlagen, om je staande te houden. Je kunt je dan eigenlijk niet gedragen zoals je werkelijk bent. Je ziel zal uiteindelijk ingrijpen en je via je lichaam laten weten dat je op een verkeerd spoor zit, zodat je gaat inzien dat deze weg niet de bedoeling is.

Gezondheidshulp

Bij gezondheidsklachten kun je zelf op zoek gaan naar hulp die erop gericht is om de oorzaak weg te nemen. De juiste hulp zoeken is een zoektocht. Dit kan zowel in de reguliere zorg als in de alternatieve zorg. Hou in de gaten dat hulp waarbij het probleem in stand blijft, geen goede hulp is. Het lichaam is gericht op genezing en kan meestal ook gewoon genezen. Indien de hulp niet leidt tot een blijvende oplossing, zoek dan verder. Als je het gevoel krijgt dat er langdurig van jouw probleem geprofiteerd wordt, dan is het aan jou om dit toe te staan of alternatieven te gaan zoeken.

Uitdroging is een belangrijke oorzaak van veel aandoeningen

Ons lichaam heeft altijd water nodig voor een goede werking, maar kan water niet goed opslaan. De hersenen zijn het belangrijkste om van water te voorzien. Als het lichaam uitdroogt, wordt het water ingenieus herverdeeld over het lichaam.  Om te voorkomen dat de hersenen uitdrogen wordt via diverse mechanismen water aan het lichaam onttrokken1). Watertekort kan de oorzaak van verschillende ziekten zijn. Bij pijn is in 95% van de gevallen uitdroging van het lichaam de oorzaak. Het is daarom belangrijk om 2 liter water per dag te drinken. Compenseer thee, koffie, alcohol of energiedrankjes met een aanvullend glas water. Deze dranken bevatten stoffen die het lichaam moet uitscheiden en hiervoor wordt water onttrokken aan het lichaam. Als het water niet wordt aangevuld, gaat dit ten koste van het functioneren van cellen die watertekort hebben.

Zo kan uitdroging leiden tot:

  • Rugpijn
  • Maagzweer
  • Astma
  • MS
  • Hoge bloeddruk
  • Artrose
  • Botontkalking
  • Kanker

Hoe kun je weten of je uitgedroogd bent?

Door middel van een bloedonderzoek met donkerveldmicroscopie is eenvoudig vast te stellen of je chronisch uitgedroogd bent.  Deze methode vraagt een bloedprikje en een analyse onder een microscoop 2). Het kost nog geen 15 minuten tijd van een arts en hij kan hiermee ook vaststellen of je last hebt van schimmels, ontstekingen of zware metalen. Levend bloedonderzoek zou huisartsen enorm kunnen helpen bij het vaststellen van een juiste diagnose.

Er zijn ook andere signalen waar je naar kunt kijken. Let op de kleur of hoeveelheid van je urine; uitdroging herken je aan een donkergele kleur. Een droge mond, lippen en huid zijn ook kenmerken. Drink je minder dan 2 liter water per dag en krijg je een honger gevoel, dan is dit een teken dat je dorst hebt. Heb je last van pijn in je onderrug, hoofdpijn of last van artrose, astma, hoge bloeddruk, of botontkalking, dan is de kans groot dat je last hebt van chronische uitdroging.

2 liter water drinken kan de oplossing zijn

Veel gezondheidsproblemen die voortkomen uit fysieke beschadiging hebben een relatie met structurele uitdroging. Je kunt eenvoudig de proef op de som nemen en 2 liter water drinken naast de andere dranken per dag. Mocht je willen weten of je structureel uitgedroogd bent, dan kan dit eenvoudig vastgesteld worden met een Levend Bloedonderzoek

Daarnaast is voeding, rust en voldoende beweging erg belangrijk voor de gezondheid. Het zijn open deuren, maar het zijn wel basisingrediënten voor een goede gezondheid.

1) (Dr. Batmanghelidj, “Je bent niet ziek, je hebt dorst”)

2) Introduction into darkfield diagnostics Corneliar Schwerdtle / Franz Arnoul

Menu