oxoweb829347

Chronisch water tekort leidt tot gezondheidsklachten

Kijk ook bij:
Echt zuiver water uit de kraan

Voordelen van echt zuiver water:

 • Makkelijker drinkbaar
 • Helpt het lichaam te ontgiften
 • Gezuiverd van gifstoffen
 • Thee smaakt lekkerder
 • Gekookte groenten smaken beter
 • Bloemen staan langer
 • Geen kalkaanslag in waterkoker, koffiezetapparaat en strijkijzer
 • Geen strepen bij zemen van ramen
 • Kost slechts € 0,35 per dag

Mechanisme van het lichaam bij uitdroging

Bij een tekort aan water in ons lichaam, wordt het water in onze cellen via een complex prioriteiten systeem herverdeeld. Onze hersenen hebben de hoogste prioriteit boven de andere systemen. Indien de uitdroging een drempel over gaat, zal het lichaam in dat gebied tekortschieten om zijn taken uit te voeren. Het drinken van genoeg water en zorgen voor genoeg mineralen, zoals zout, kalium en magnesium, kan dit eenvoudig verhelpen.

Het lichaam heeft een aantal slimme mechanismes om bij een watertekort het waterniveau in de hersenen op 85% te houden 1).

 • Water wordt onttrokken uit minder belangrijke delen en gestuurd naar de belangrijke cellen. Een proces van omgekeerde osmose om gefilterd water de cel in te krijgen. De huid wordt droger en kan hierdoor slechter tegen zonlicht. Kraakbeen verschrompelt, waardoor je pijnlijke gewrichten kan krijgen.
 • Water wordt uit bloed ontrokken. Hierdoor vernauwen de bloedvaten. En hierdoor wordt de bloeddruk hoger.
 • De nierfunctie wordt aangepast om hoger geconcentreerd urine te produceren, zodat minder water verloren gaat (Renine angiotensine systeem)
 • De darmen proberen meer vocht uit de darmen te halen door het verteringsproces te vertragen en hierdoor worden meer giftige stoffen opgenomen.
 • De longblaasjes zullen worden beschermd door het samentrekken van de bronchiolen, zodat er minder vocht uitgeademd wordt. Er wordt taaislijm geproduceerd die de wand van de bronchiolen beschermt en de bronchiolen deels afsluit.

Als we uitdrogen wordt ook water onttrokken uit ons bloed. Hierdoor daalt het volume van het bloed en wordt het bloed stroperiger. Om te voorkomen dat er gasvorming in de aderen ontstaat worden de bloedvaten nauwer. De bloeddruk wordt verhoogd om het bloed door deze aderen te latlevend bloedonderzoek kan helpen in het stellen van een diagnoseen blijven stromen en om de hersenen te voorzien van water. De verhoogde bloeddruk is dan nodig om water in onze hersencellen te injecteren. Het lichaam maakt anti histamines aan om de waterhuishouding van de hersenen op orde te brengen. Dit veroorzaakt pijnen. Vaak wordt op dat moment naar pijnstillers of medicijnen gegrepen om de gevolgen van het watertekort, namelijk pijn, op te lossen.


Het resultaat is dat farmaceutische bedrijven rijk worden en dat patiënten en doctoren machteloos staan tegen de terugkerende ziekteverschijnselen van het lichaam. Vele pijnstillers zijn anti histamines werkende middelen. Het onderdrukken van de verschillende signalen van het watertekort met chemische producten kan onmiddellijk nadelig zijn voor de lichaamscellen, inclusief het erfelijk materiaal. Chronische uitdroging kan een blijvend, beschadigend effect hebben op het nageslacht.


Door middel van een bloedonderzoek met donkerveldmicroscopie is eenvoudig vast te stellen of u uitgedroogd bent. Deze methode vraagt een bloedprikje en een analyse onder een microscoop 2). Het kost nog geen 15 minuten tijd van een arts om vast te stellen of u last heeft van uitdroging. Het zou huisartsen enorm kunnen helpen in het vaststellen van een juiste diagnose, waarbij er een eenvoudig behandelplan op te stellen is als er sprake is van uitdroging.

1) Je bent niet ziek, je hebt dorst / Dr. Batmanghelidj

2) Introduction into darkfield diagnostics Corneliar Schwerdtle / Franz Arnoul

Menu

Settings

Klik voor meer producten
Geen producten gevonden