oxoweb829347

Waterkwaliteit meter (tds)

Nieuw product

Met deze waterkwaliteitmeter kun je zelf thuis de zuiverheid van jouw drinkwater meten.

Deze meter staat bekend als TDS meter. TDS staat voor: Total Dissolved Solids - Opgeloste Vaste Stoffen. 

Je gebruikt deze TDS-meter om te bepalen of de scheidingsmembraan van jouw waterfiltersysteem/waterzuiveraar - omgekeerde osmose (RO) systeem - optimaal zuivert.

Meer details

€ 12,95

- +

 
Meer informatie

Met deze TDS-meter kun je de hoeveelheid opgeloste stoffen in het water meten. Dit zegt overigens niets over de schadelijkheid van de stoffen. Je kunt wel vaststellen hoe zuiver het water is. Hoe lager de waarde, hoe zuiverder het water. Een TDS < 50  is goed en geeft aan dat het water de zuiverheid van bronwater of bergbeekwater heeft. De TDS van ons leidingwater ligt gemiddeld tussen 250 en 450 en verschilt per regio.

Hoe hoger de TDS-waarde, hoe groter de kans bestaat dat er schadelijke stoffen in het water zitten, waarmee je je lichaam belast en waardoor je verhoogde gezondheidsrisico's loopt.

Hoe lager de waarde, hoe zuiverder het water en hoe beter je lichaam het water kan gebruiken om cellen voldoende te hydrateren. Veel mensen zijn uitgedroogd en het drinken van 2 liter zuiver water per dag is de beste manier om uitdroging tegen te gaan. Uiteraard moet je hiernaast ook voldoende mineralen binnenkrijgen zoals natrium (zout), kalium en magnesium. Met name kalium en zout zijn nodig om het vocht in de cellen vast te houden. 

Voor goede thee is het belangrijk om water te gebruiken dat een lagere TDS-waarde heeft dan 50. Dan smaakt en geurt de thee beter.

Functies:

De TDS-meter meet de Total Desolved Solids in parts per million. In combinatie met een digitale temperatuurmeter berekent deze meter de TDS-waarde. Hoe lager de waarde, hoe zuiverder het water. Het digitale display geeft de TDS-waarde of de temperatuur weer. Als de meter niet gebruikt wordt, schakelt deze na 10 minuten automatisch uit, zodat de batterij niet onnodig leeg loopt. Deze TDS-meter wordt geleverd inclusief batterij.

Instructies:
Meten van TDS-waarde
  1. Verwijder de beschermdop aan de onderzijde 
  2. Zet de TDS-meter aan door op 'on' te drukken
  3. Houd de TDS-meter met de meetkant in het water (maximaal 3 cm diep om beschadiging te voorkomen) en wacht tot de cijfers gestabiliseerd zijn. 
  4. Druk op 'hold' om de meetwaarde vast te houden
  5. Haal de TDS-meter uit het water en lees de waarde af. Hoe lager de waarde hoe zuiverder het water. Een TDS < 50  is goed en geeft aan dat het water de zuiverheid van bronwater of bergbeekwater heeft. De TDS van ons leidingwater ligt gemiddeld tussen 250 en 300.
  6. Schud de TDS-meter droog en doe de dop erop.
Meten van temperatuur
  1. Zet de TDS-meter aan door op 'on' te drukken
  2. Druk op temperatuur knop
  3. Meet de temperatuur af in graden Celsius
Specificaties:

TDS Bereik: 0-999 ppm
Temperatuur Bereik: 0 - 80 graden Celsius
Resolutie TDS: 1 ppm (van 0 - 999 ppm) daarboven 10 ppm
Resolutie temperatuur: 1 graad Celsius
Nauwkeurigheid: ±2%
Batterij: CR2032 x 3V (inclusief)
Afmeting: 15 x 2,6 x 1,5 cm
Gewicht: 36,0 gram

2 jaar garantie

Er is 2 jaar garantie na verkoopdatum op productie en materiaal fouten.

Menu

Settings

Klik voor meer producten
Geen producten gevonden